Sådan bruger du mediebiblioteket

Du kommer til at bruge mediebiblioteket, når du skal oploade filer som fx billeder og pdf'er til jeres hjemmeside. Læs om, hvordan du gør, og hvad der er god governance.

Giv filen en sigende titel og placer den rigtigt

Når du skal oploade en pdf eller et billede til jeres hjemmeside, skal du bruge jeres mediebibliotek. Husk at give billedet eller pdf'en en sigende titel, så er det langt nemmere at søge frem efterfølgende.

Mappestrukturen i jeres mediearkiv er oprettet, så den afspejler jeres sidestruktur på de øverste niveauer. Placer filerne i den relevante mappe. 

Opret først undermapper ved mange filer. De fleste kan max overskue omkring 15-20 filer før en mappe bliver uoverskuelig. Mere end 15-20 filer kan også gøre mappen langsom særligt ved større filer.

Der er to måder, du kan oploade en pdf eller et billede til jeres hjemmeside: Under mediebiblioteket i venstre side af GoBasic menuen eller på selve den side, hvor du også opretter indhold. Det sidste er langt det nemmeste, og det, de allerfleste gør.

Mest brugt: Mediebiblioteket på en side

Langt de fleste redaktører lægger billeder og filer ind via editoren (redigeringsværktøjet), dvs. der hvor du også lægger tekst ind på en side. 

Brug mediebiblioteket i venstremenuen hvis du skal tilføje mere info

Hvis du gerne vil udfylde mere info om dit billede eller pdf kan du gøre det via mediebiblioteket i GoBasic menuen i venstre side. Her kan du fx tilføje en udløbsdato, hvis I har indkøbt billedet med copyright i en bestemt periode. Denne information vil efterfølgende kunne ses i editor dashboardet. 

I mediebiblioteket kan du sætte flueben i at et bestemt billede altid er dekorativt, dette vil slå igennem på hele sitet, hvor et billede bliver brugt. 

 

Webtilgængelighed og design

Når du oploader billeder og andre filer, er det godt at kende lidt til webtilgængelighed og billedeformater.

Billedformater

Webtilgængelighed